Bergenstur

18.05.2023
Helsetur til Bergen.

Fra søndag til tirsdag. 
Jeg kjørte bil til Bergen og la meg inn på et hotell kalt Radisson blue hotell. Hotellet lå på bryggen i Bergen rett ved parkeringshuset. Men å stå parkert i parkeringshus er dyrt😲Det stod det ingenting om på hotellets hjemmeside så vær obs på at parkering ikke er inkludert i prisen.


Radisson blue vil jeg si at er et business hotell. 
Det er et veldig flott hotell, rent, stort hotellrom med stort bad og pult til å gjøre lekser på, kjøleskap og klesskap i tillegg til utsikt. De var miljøvennlige ved at de hadde lapp om at vi kunne bruke et håndkle to ganger f. eks så skulle de donere så og så mange prosent til veldedighet, som er veldig bra. Frokosten var veldig god også, med sin buffé med bl. a egg og bacon. Flere av servitørene var der og spurte om vi ønsket kaffe eller smake på ulike saker de ønsket presentere. Det var flott.
Det var også treningsrom og sauna på hotellet. Jeg prøvde treningsrommet og det er noen få apparater, som løpeapparat, en sykkel, vekter og romaskin. Var litt få apparater hvis flere ønsket å trene det samme, men det fungerer. Det var vanndispenser og plastglass, slik at man kunne forsyne seg når man var tørst under treningsøkten.

Jeg dro til lungespesialist på Volvat i Bergen pga. astmaen min som har blitt verre. Fikk en ny medisin og venter på svar på noen blodprøver. 

I mellomtiden dro jeg på akvariet i Bergen. Det var lett og komme fra bryggen til akvariet da det var en liten fergebåt kalt Biffen, som fraktet meg over vannet på 10 min. Fra fergeleiet gikk jeg  2- 3min for så å finne frem til akvariet. Dessverre kom jeg samtidig med mange skoleklasser så det var ganske så fullt i akvariet. Men jeg fikk gått rundt og sett allikevel. Så til og med på et selshow hvor de viste frem hva de hadde trent på. I følge seltrenerne trenger man trening for å leve et godt liv spesielt når man bor i et akvarium. Veldig kjekt for skoleklasser da de kan lære masse, og andre som meg som gikk dit for gøy, lærte også litt.

På akvariet var det alt fra seler til pingviner, til fisker, tarantellaer, krokodiller og slanger. I tillegg fokuserte de mye på miljøet, overalt i akvariet. Stod på dører at man ikke skal kaste plast i havet, at man ødelegger planeten og mer. 

Alt i alt var dette en flott tur, jeg var på akvariet, fikk helsehjelp, hadde det veldig godt på hotellet i tillegg til at jeg ble ferdig med et arbeidskrav. TIL slutt shoppet jeg på storsenteret, og dagen etter satt jeg meg i bilen og dro hjem, da til Sogndal.