Tandemhopp

28.01.2023

I 2019, så fikk jeg krysset av ett av de høyeste ønskene på bucketlista mi! Jeg fikk tandemhopp i 20 års-gave av familien min, på "Skydive" Tønsberg. Mamma  har prøvd å si nei hele tiden, men jeg sa jeg kom til å gjøre det uansett, så hun ga etter til slutt;) Lillesøstra mi Mathilde, pappa, mamma, bestemor og Besse var med. De hadde kjøpt en fallskjermpakke, som inneholdt bilder og film (Nå koster det 4700-5700 kr.). Før jeg skulle hoppe, måtte vi gjennom et kort sikkerhetskurs, som vi så på video. 

Vi tok et bittelite fly opp til himmelen, men jeg var jo stroppa fast i tandempartneren min så på et merkelig vis så følte jeg meg ganske trygg. Men jeg merket etterhvert en viktig ting å være oppmerksom på før en går opp i flyet..... ikke stram beltet i lysken for stramt!! En tenker ikke på det draget en får når skjermen løses ut!?

Idet vi sitter på kanten av "stupet" og jeg kan se rett ned, så må jeg si at det kribler litt i magen. Så hoppet vi ut..... for ett kick!! Det var en ubeskrivelig følelse! Det som var vanskeligere i praksis, enn det du hadde forberedt deg på under videoen var rett og slett å puste! I lufta og i fart, så rekker en ikke å puste! En må faktisk konsentrere seg litt. Du føler deg som en fisk over vann. Kameramannen som filmer, følger oss hele veien ned, men lander litt tidligere for å få med landingen. Og det skal være sagt...landingen var perfekt! 

Tandemhopp anbefales på det sterkeste. Men husk å ikke stramme beltet i lysken så stramt, for det ødela litt av opplevelsen min. Det er ikke så lett å nyte utsikten, når lysken roper om hjelp;) 

https://www.skydivetonsberg.no