Hadeland Glassverk, Jevnaker, Norge

19.07.2023

Jeg reiste med venninnen min Mari, til Hadeland glassverk som ligger på Jevnaker. Her både lages og selges det mye forskjellig, men de er mest kjent for sin produksjon av ulike ting i glass. Det er mange ulike butikker samt en kafé og restaurant. De pleier også ha kunstutstilling der. Butikkene selger "alt" som er mulig av glass som lamper, vaser, kopper, glass, pyntegjenstander og annet. De selger også lokal produserte råvarer som spekepølse og saft. Honning og hjemmelagde godteri selges også. De har klesbutikker, hjemmelagde lys og mye annet. Det var mulig å blåse sine egne glass også og det var et lite enmannsshow der,  for små barn. 

Det var også restaurant på området, og man kunne kjøpe vafler. Når vi var der var ganske mye av området stengt av, da de drev og pusset opp der så fikk ikke sett på alt. Men hadde det gøy allikevel

Vi spiste på en pizzarestaurant, hvor jeg bestilte spicy kylling, den var veldig sterk. Vet ikke hva jeg trodde angående den spicy greien, men var ikke det jeg skulle ha bestilt i hvertfall, var altfor sterk for meg. Ellers var maten god.

På vei ut igjen så kjøpte vi kjærlighet og noe godteri. En del sukkerfritt og noe med sukker. Alt i alt en flott og koselig tur hvor man lærer litt, og kan kjøpe noe. Spise god mat og kose seg med en god venn.