Japan dag 18

07.03.2024

Hotellbytte, pariserhjul, kjøpesenter og akvarium.

I dag skulle jeg bytte hotell, så jeg spiste først frokost, pakket ferdig og var ute av hotellet før kl. 10. Jeg skulle både ta tog og subway, men slet litt med å finne billett til Subway for her kunne en ikke bruke JR billetten, men fant ut at jeg bare kunne skrive inn endestasjon på billettautomaten. 

Kom frem til kapselhotellet, Atarayo osaka. Innsjekkingen var ikke før kl. 16, så jeg leverte bagasjen og gikk tilbake til togstasjonen og tok subway til akvariet i Osaka. Men da jeg kom til akvariet, så åpnet det ikke før kl.15. Siden klokka bare var 11, valgt jeg å gå litt på senteret og titte. Mens jeg tittet rundt fant jeg ut at et pariserhjul var like ved, så det måtte jeg selvfølgelig ta.  Er egentlig ikke så glad i pariserhjul, men jeg måtte jo "slå ihjel litt tid".

Pariserhjul:

Jeg satt helt alene i pariserhjulet så jeg følte meg litt ensom. Det var to typer vogner å velge mellom, ett med lukket gulv og et med "glass".  Jeg tok selvfølgelig det med lukket gulv, siden jeg syns det er ekkelt bare å sitte der.  Da hjulet begynte å gå skjønte jeg ikke hvorfor jeg i hele tatt hadde satt i det, siden det er den ene av to ting jeg ikke liker i fornøyelsesparker. Den andre jeg ikke liker er tømmerstokken. Jeg elsker alt i fornøyelsesparker med fart og spenning, men disse to liker jeg ikke.  Irrasjonell frykt, men ekte der og da, og jeg fikk jo utfordret den. Det gikk også veldig bra, datt ikke ut og kom meg ned på bakken igjen. 

Nå sitter jeg på trappen ved siden av akvariet og skriver. Er utrolig varmt i dag også, men blåser heldigvis noe.

Gikk så inn på kjøpesenteret tittet litt igjen, før jeg satt meg på en kafe, hvor jeg kjøpte pannekake med krem, banan og sjokolade. Det var kjempegodt, men mektig. Var så verdt det!

Akvarium:

Endelig så kom jeg på selve akvariet. Det var utrolig mye og se på,  alt fra Tigerhai til krokodiller, slanger og pingviner. Her var det også stempler formet som figurer fra havet. Det var barna og jeg som samlet på de stemplene. Så det var litt flaut, men jeg ville ha med alle minner som jeg kan. Det eneste som var dumt med akvariet var at det var såpass mange folk der at det var vanskelige å titte på det man ønsket. Man måte stå i kø eller finne en luke her og der, noe som ødela litt av opplevelsen. 

Ideet jeg gikk ut av akvariet så så jeg flammekastere som hadde show, det så skikkelig kult ut!

Sjekket så inn på et nytt sted ... Kapselhotell: Atarayo osaka

Dro så tilbake til kapselhotellet igjen. På hotellet fikk en tøfler, håndklær, og pysj som man kunne bytte hver dag i resepsjonen. Her fikk jeg et lite rom, inne i en sovesal. Jeg fikk seng i overkøyen, selv om det var enmannsrom. Det var en tynn vegg som skille. Tenkte å vaske klær, men hadde ikke nok kontanter så måtte vente.  Like ved sovesalen  var mat området hvor jeg spiste sandwich og pølse fra 7/11, siden det ikke er lov til å spise inne på rommet. Det var flere dusjer og doer på gangen. De 6 første bildene er rommet og eksempel på luken rommet mitt var, hvor jeg lå i en overkøye, så ser dere sminkebordet som  var nederst på rommet. Det var også fellesområder hvor man kunne ta med maten sin og spise der samt se på TV, eller bare slappe av.

Alt i alt en bra dag med bytte av hotell, akvarium, pariserhjul, shopping og god dessert. Kult å se flammekastere. Det var spennende i se akvarium,  men litt slitsomt at det var så mange folk på en gang slik at man ikke alltid fikk sett ordentlig på det man har betalt for å se på. Skummelt med pariserhjul men greit å slå ihjel tiden med. Oppsummert var det en spennende dag hvor man fikk utfordret frykten, hatt nye opplevelser av både mat og opplevelser så var verdt det!