Japans siste dag 21

28.03.2024

I dag var den siste, fulle dagen i Japan, så jeg bestemte meg for å gjøre ett eller annet. Jeg endte  opp med og dra med t - bane til Osaka Zoo.

Litt om Osaka tennoji zoo:  https://www.tennojizoo.jp/ 

Osaka Tennoji Zoo åpnet 1. januar 1915, og har en lang historie på over 100 år. Dyrehagen har rundt 1000 dyr av rundt 180 arter på et område på omtrent 11 hektar og tiltrekker seg mange besøkende som en urban oase. 

Metoden for "habitatmiljøutstillinger" som brukes av Osaka Tennoji Zoo er populær blant folk: ved denne metoden gjenskapes landskapet i habitatet til dyr så mye som mulig for å vise at dyrene lever i miljøet som ligner deres habitat. Metoden "habitatmiljøutstillinger" brukes i forskjellige soner, inkludert Penguin Park & Sea Lion Wharf, IFAR (Reptile House), og den afrikanske savannesonen hvor dyr som flodhester, sjiraffer og løver lever, slik at besøkende kan føle det naturlige miljøet der ulike typer dyr lever. 

I tillegg holder Osaka Tennoji Zoo forskjellige arrangementer, for eksempel Feeding Times som lar besøkende se dyr spise maten sin muntert. På observasjonstiden for marsvin (etter førstemann-til-mølla-prinsippet, anbefalt alder: barneskoleelever og oppover), kan besøkende også glede seg over guiden av dyrepasseren som har ansvaret. Det er også noen sesongmessige arrangementer for å ønske besøkende velkommen i Tennoji Zoo, for eksempel Limited-Time-Only Night Zoo og andre arrangementer som er spesifikke for hver sesong.

Dyrehagen var kjempestor! Det var delt i ulike deler, etter land og dyreslag. 

Det var automater med både drikke og is. Isen var som shave ice, og den var god.

Følte jeg gikk og gikk og gikk. Det var alt fra husdyr som hamster, hest og sau, til giraff, og zebra, bjørner, aper og fugler(++++). Er ikke sikker på om jeg er så glad i dyreparker, men det var veldig mye å se på og oppleve, og en kunne møte dyr på nært hold. Er glad i dyr, men litt allergisk og liker ikke at de er i fangenskap men sånn er vel livet. 

Det var også museum inne i dyrehagen med ulike dyr, f. eks amfibier, flaggermus, eksotiske dyr og dyr som vi har hjemme i Norge.

I tillegg var det et sted  (på museet) man kunne ta et skjema og svare på spørsmål om dyrene, sånn at man kunne vinne noe ... det var på Japansk, en kunne bruke google translate, men nettet streiket litt så jeg skjønte ingenting. Som sagt så burde jeg ha lært mer Japansk før jeg dro, så jeg ga opp de spørsmålene.

Etter det kjøpte jeg meg mat, og dro tilbake til hotellet. Deilig og flott hotell. Slappet av ,så film, pakket litt og nøt siste tiden på hotellet!

Alt i alt en spennende dag da man kunne se på så mange ulike dyr, og lære om dem.