Japan dag 6 - Takayama

26.10.2023

Sted

-  Zenkoji tempel som ligger i Takayama.


Her tok vi shinkansen for å bytte sted å sove på. Shinkansen er et høyhastighetstog i Japan. For å komme på toget har man kun 15 sekunder! Vi fikk beskjed om å skynde oss inn og sette koffertene på et sete, og når alle på gruppen var inne kunne vi sette koffertene fra oss der det var plass. På dette toget kunne man spise mat, godteri og drikke, det var også do på toget. På veien fikk vi sett mouth fuji (fjell)i vinduet mens vi kjørte.

Vi stoppet i unesco world heritage town i Takyama,  hvor vi skulle sove i templet zenkoji. Her ble nesten alle jentene satt på samme rom, med 9 madrasser rett etter hverandre bortover gulvet. Det var ganske tett luft her, så slet litt med astmaen min.

BILDER FRA TEMPEL

Etter vi hadde sjekket inn og ordnet oss så dro vi på sake smaking, som var i en butikk hvor de solgte alkohol. Vi satt oss ned på et bord inni lokalet og fikk servert et shotglass med sake som inneholdt 60% og 70%. Det smakte rein hjemmebrent, men litt mildere enn den i Norge. Smakte vondt uansett.

Etter sake smakingen, så tittet vi litt rundt omkring på markedet, og da jeg følte meg ferdig så dro jeg tilbake til templet.

Vi dro så samlet på en restaurant som hadde litt forskjellig, de hadde hotpot om vi ønsket dette eller ferdige retter. De på samme bord som meg, og meg selv skjønte ikke hvordan vi skulle bestille, eller få servitørene til å komme før det hadde gått litt tid. Det viste seg at man måtte trykke på en knapp på veggen for å bestille.  Vi bestilte kjøtt og sideretter, men fikk kun siderettene da de hadde glemt bort kjøttet.  Vi betalte kun for det vi hadde fått servert på bordet. Skuffende.

Etter dette hadde vi to valg, vi kunne enten dra på Onsen, som er de varme kildene i Japan, og badeanlegg, med  overnattingsteder knyttet til disse. Her må man bade naken sammen med andre. Det andre var bueskyting, her kunne vi lære å skyte med pil og bue på blink, fra en profesjonell bueskytter. 

Vel, jeg hadde ikke lyst til å bade naken sammen med andre, så da ble det bueskyting for det virket gøy. Men dessverre slo astmaen min til igjen, så jeg måtte dra hjem til templet.

Alt i alt en helt okei dag ettersom vi ikke fikk all maten på restaurant fordi de glemte det, og astmaen min ødela for meg enda en gang ved at jeg ikke fikk blitt med på bueskyting blant annet. Det som veide opp var suvernierbutikkene jeg fikk tittet inn i, sakesmaking, selvom jeg ikke liker sake, og koselige folk rett og slett som jeg pratet med da jeg hvilte meg litt i templet.