Nice, Frankrike

25.05.2023

Her dro mamma og jeg til Nice i 6 dager. Målet var for det første å slappe av og litt opplevelser. 

Bodde på 4 stjerners hotell, Mercure Nice Centre Notre Dame. Er en stund siden jeg har vært der så husker ikke hvor mye vi brukte på flybillett eller hotellet, men pleier bestille hotell gjennom booking.com for det meste og fly med Norwegian. 

På taket på hotellet var det en liten bar, hvor man kunne sitte ute og kose seg med drinker. De hadde også en solterrasse med et lite basseng og solstoler. Her satt vi etter shopping og nøt solen til fulle. Selvom dette var tidlig i mars, var det godt og varmt for oss til at vi gikk i bluse og genser, hardbarka nordmenn som vi er. Selvom fastboende gikk med boblejakker. Nedenfor her ser dere oss i baren og på soltaket, samt havet som var ca. 10 minutter gange fra hotellet.

Hotellet lå på hjørnet til hovedshoppingsgata, Avenue Jean Médecin, ved  katedral Notre Dame som du kan se på det siste bildet over.  Det er også bilde fra hotelltaket og ned på shoppinggata på det første bildet. Vi dro på marked, sightseeing, shopping, og noen turer. 

Overfor ser dere bilder av en tur til middeladerlandsbyen Eze Village, som ligger på en klippe 450m over Middelhavet. Det var en flott gåtur på brosteiner, i trange, gamle og idylliske gater. Rett før vi når toppen, kommer vi til en billettluke hvor man må  betale for å komme helt på toppen. Da har man allerede gått så langt at man bare betaler og går videre. Det var fantastisk utsikt, flotte blomster med forklaringer på hver blomst. Det var butikker hvor de solgte suvenirer på vei opp, og heldigvis noe benkeplass på toppen hvor du kunne skue utover Middelhavet. Verdt å besøke. 

Oppsummert er dette en flott og avslappende tur, der vi fikk solet oss på soltaket, tuslet ned mot stranden og sittet der. Vært på marked, tittet rundt om i byen, shoppet en del, vært på tur her og der, gåturer, sightseeingturer og fått opplevd selve byen. Samtidig som vi har spist god mat og drukket gode drinker.