Paris, Frankrike

01.06.2023

Her dro jeg med ei god venninne til Paris, Frankrike. Hun spurte et par dager før vi dro om jeg ville bli med og jeg sa ja! Dagen etter bestilte vi, og to dager etter der så dro vi på tur.

Er lenge siden så har ikke så mye bilder av selve hotellet, men var et fint hotell. Hotellet het monsieur cadet hotel & spa. Resepsjonistene var utrolig hyggelige og ga oss et kart rundt om i området der vi var. Vi ble advart mot å gå i en spesiell gate på kvelden og den merket resepsjonisten på kartet vårt. Vi hadde bestilt frokost på forhånd, når vi spiste frokost fikk vi alltid sjokolade. Vi drakk kakao, spiste frokost og hadde det fint.

Vi er to som ønsker og oppleve mest mulig når vi er et sted, i tillegg til å slappe av og nyte måltider på restauranter og mer. Jeg likte spesielt Hard Rock Cafe i Paris, der var det kjempestore porsjoner, med kjempegod mat.

Jeg er veldig glad i Spearibs og jeg fikk en diger porsjon og mens venninnen min Mari bestillte en hamburger som var hvertfall tre ganger større enn den man kan få på McDonald's. Det føltes i hvertfall slik.

Vi var på shoppingsenter, og var på sightseeing rundt omkring i selve byen Paris. Transportmetodene våre var for det meste undergrunn og gåing. Vi så på populære og kjente bygninger som Triumfbuen, Notre Dame og Eiffeltårnet. 

Vi var helt oppe i Eiffeltårnet, som er 305meter høyt i den øverste etasjen, mens hele tårnet er 324 meter høyt. Vi tok heisen helt opp. Venninnen min har veldig høydeskrekk men klarte allikevel og bli med meg helt opp på toppen av Eiffeltårnet som er så langt opp man kan komme. Hun klarte til og med å stå ved kanten og ta bildet med meg. Snakk om å utfordre frykten sin, og for en fantastisk opplevelse. I andre etasje var det glassgulv vi kunne få lov til å stå på, som dere ser i det tredje bildet under her, det kilte i magen. 

Vi kjøpte billetter når vi var rett ved Eiffeltårnet, i skranken til denne attraksjonen. 

Vi var også i fornøyelsespark Disneyland Paris hvor vi så på en parade, tok karuseller og spiste god mat. På www.getyourguide.com  koster det 664kr for en dagsbillett for en person til Disneyland. Tror vi faktisk kjøpte billett når vi var der, for slet litt med å skjønne hvordan vi skulle bruke billettene når vi skulle gå inn i parken. 

Det var en flott og koselig tur.