Praha, Tjekkia - del 2

15.03.2023

Dag 4 Rolig dag

Var en rolig dag, vi shoppet på ulike butikker fra kjøpesenter til vanlige butikker som lå på torvet.

Det var noe som skjedde midt i sentrum da det virket som det var parade utenfor nasjonalmuseet, flere hadde flagg men tror ikke vi klarte finne ut hva det var.

Vi shoppet litt mer og spiste pizza på en restaurant vi kalte lady og landstrykeren, da det lignet litt på den restauranten i filmen på ekte.

Her ser dere bildet av et shoppingsenter, som er i shoppinggaten. Mimosa Ristorante heter restauranten, Colaen og Cola Zero ser dere på det nest siste bildet, som smaker helt vanlig men med kule flasker. På det siste bildet ser dere en pizza med bacon og stekt egg, jeg syntes ikke den var så god som den så ut som, baconet kunne vært stekt lenger og eggene litt mindre, men det er min mening. Mamma hadde bestilt en pizza med ruccola og spekeskinke, hun syntes den var kjempegod! En litt dyrere restaurant, men god mat. 

Dag 5 Karlsbroen, kjøpesenter, og is

Dagen startet med en god frokost på hotellet, før vi gikk til Karlsbroen.

Karlsbroen er en steinhvelvsbro over Vltava (Moldau) i Praha. På Karlsbroen var det mange statuer, som da var brohelgener.

Etter vi hadde krysset kalsbroen og tatt masse bilder gikk vi rundt å tittet og tittet, tilslutt gikk vi oppover og oppover en kjempelang trapp, idet vi gikk opp trappen begynte musikk og strømme ut fra et tårn like i nærheten. Når vi kom til toppen var det et digert slott, vi tok bilder og satt oss ned på en benk og slappet av. Vi var ikke inne på slottet, men om man har lyst er det mulig.

Så gikk vi og slappet av på hotellet før vi gikk til kjøpesenteret.

Idet vi gikk ut av kjøpesenteret så vi et stort roterende hode, som vi hadde sett på google maps men som vi ikke helt visste hva var. Det var rett og slett et hode som roterer rundt et par ganger, visse tider om dagen. Jeg filmet og mamma lo, da vi ventet 5 minutter for å se på det. Mamma sa "var det alt? Ventet vi for å se på det?" Og vi lo, men tenkte at ja, da har vi sett det også.

Så kjøpte vi vaffel-is, med jordbær som fyll og softis på toppen. Som var veldig god og veldig mektig.

Dag 6 Nasjonalmuseet og Primark

Nasjonalmuseet i Praha er kjempestort, det rommer alt fra amfibier, insekter, dyr som de har laget utifra gips, skjelett, fossiler, stener som f. eks krystaller og granitt, kjente personer, barokktid, ulike tidsepoker.

Kjekt å vite: Det er et todelt museum, først gikk vi inn i hoveddøren til nasjonalteateret som var utrolig stort, og tittet der, før vi fant en lang gang som førte til ett annet bygg, i det bygget gikk vi opp trappene mange etasjer for å komme til de siste delene av museet. Selve nasjonalmuseet var best etter våres mening, så hvis du vil starte rolig med forventninger og bli overrasket når det kommer masse ting å se på start med den andre bygningen for så å gå igjennom den lange gangen til selve nasjonalmuseet. Det er verdt det, utrolig bra museum etter min mening da det er masse forskjellig å titte på og vite om.

På getyourguid link: https://www.getyourguide.no/ står det at det koster 271kr for gamlebyen og forbi køen adgang til nasjonalmuseet. Du trenger ikke betale for å gå i gamlebyen. Vi trengte heller ikke forbi køen billett, vi dro til museet og kjøpte billetter der. Siden jeg er student betalte jeg litt mindre enn mamma som kjøpte billett for en voksen.

Primark er et digert shoppingsenter. Der shoppet vi og dro hjem til hotellet. 

Dag 7: Da dro vi rett hjem til Norge.