Reise til Japan - forberedelser, kostnader og forventninger

07.09.2023

Skal på opplevelsesreise i 3 uker og har valgt gruppereise med Kilroy de 2 første ukene, da det føles litt tryggere min første gang utenfor Europa. Den siste uka skal jeg være alene. 

Hvis dere ønsker vite mer om dette reisebyrået, gjerne klikk på denne linken https://www.kilroy.no 

Hvordan reisebyrået har kontakt med meg: 

Du blir tildelt en fast person som hjelper deg og skreddersy den reisen du ønsker. Du kommuniserer med denne personen via mail, så prater man på video om det er lettest. Da turen var ordnet betalte jeg depostisum, slik at jeg er sikret plass og at de vet jeg betaler.

Det går litt tid mellom hver gang det er kontakt med reisebyrået, men har fått beskjed om at når det nærmer seg så blir jeg lagt til i en facebook gruppe med de jeg skal reise i gruppe med. 

For å dra til Japan trenger jeg noen vaksiner og vaksinesertifikat, så spurte på vaksinekontoret på Volvat i Oslo hva jeg trengte og det var vaksiner for hepatitt A og B. Det holder med to doser for å dra til Japan, men om man tar den tredje dosen så varer den for resten av livet, noe jeg velger. Fikk beskjed om en spesiell type myggspray det var lurt og ta med også. Tropical heter den.

I brosyren min fra Kilroy står det at det er 36 inkluderte aktiviteter i opplevelsesreisen, og 15 valgfrie ekstra på over 9 ulike steder. All transport er inkludert fra dag 2-13, men transporten fra flyet til hostelet og omvendt må vi ordne selv. Det er to til tre personer per rom. 11 frokoster, 1 lunsj og fire middager er inkludert i prisen. Det er også med en guide.

Før selve reisen vet jeg at jeg skal oppleve dette:

Flyet mitt går den 13 juli, 2023. Fra Oslo, Norge kl. 13.10 til Helsinki, Finland 15.35. Så har litt tid å slå i hjel i Finland før flyet går fra Helsinki kl. 17.45 og lander i Tokyo kl. 13.01 (tar en ekstra dag). Det er mat på flyene. Her er en liten sniktitt på noe av det vi skal gjøre på de tre/fire første dagene.... 

Dag. 1 Møte gruppa, tempelbesøk

Dag. 2 Dagstur Tokyo

Dag. 3 Lage sushi klasse, og robåt restaurant

Dag. 4 Reis til Hakone og Mt Fiji wieving

Kostnader og betalinger:
Nå er det gått noen måneder siden jeg har hørt noe fra Kilroy, men i dag fikk jeg en mail om at jeg må betale resten av prisen for reisen. 06.05.2023 så det skal jeg gjøre. Er lurt og betale med kredittkort da man kan få fordeler på det som f. eks en gratis flyreise. Så lenge man betaler ned det man har brukt på kredittkortet selvfølgelig. Jeg bruker da kredittkortet Norwegian. Jeg får da også gratis avbestillingsbeskyttelse. 

For gruppereisen og de aller fleste av opplevelsene det står overfor, samt flybilletter til og fra med mellomlandinger og måltider, kommer turen på 47 876 kr. Uten lommepenger. Kostnader på hotell og opplevelser den uken jeg er alene kommer utenom. 

Hotell for uken alene:

1. La'gent Hotel Osaka Bay fra 27 til 30 Juli, og koster 4960 norske kr, hotellet her er i nærheten av fornøyelsesparken Universal Studios.

2. Hotel atarayo Osaka fra 30 Juli til 1 august, dette er et kapsel hotell hvor man deler sovesal med andre. Har hatt lyst til å prøve å sove i en kapsel så nå har jeg mulighet til det. Dette koster 682 norske kr.

3. Star Gate Hotel Kansai Airport fra 1 til 3 august, er et hotell nær flyplassen, slik at jeg slipper stresse så fælt når jeg snart skal dra hjem til Norge igjen. Hotellet koster 1461 norske kr.

Jeg har høye forventninger til denne turen og dette landet, da jeg har drømt om å dra hit i mange år før jeg endelig tok tak og faktisk bestilte en tur dit. Så håper det står til forventningene.

26.06.2023

For noen dager siden fikk jeg en mail med en brosjyre over aktivitetene vi skulle utføre i Japan, hva slags hosteller vi skal sove på og mer. En guide med noen Japanske ord og hva vi må huske på å ha med, som f. eks en liten baggasje da man må betale ekstra for å sende den alene, da den ikke går på alle bussene. Jeg gruer og gleder meg, bestilte billett for fornøyelsesparken i Japan i går, det kostet 16300 yen, som tilsvarer 1165 norske kr for en to dagers billett. Jeg skulle også ha kjøpt billett for å snike i køen, men det var utsolgt, var litt for treg til å bestille billett. 

Ble også lagt inn i en facebookgruppe, hvor vi etterhvert får en guide som kan fortelle litt mer om denne reisen.

Facebookgruppen onelife:

Da er jeg lagt til i en facebookgruppe kaldt onelife fordi guiden på gruppen er fra reisebyrået onelife. Onelife Adventures er et reisebyrå som spesialiserer seg på opplevelsesreiser i Asia. Dere kan lese mer om dette reisebyrået her: https://onelifeadventures.com.au 

Er tilsendt flybilletter, billetter til opplevelsesturen, hva man skal gjøre når og mer. Nå har jeg alt jeg trenger så er på tide å pakke baggen og reise. På facebook har guiden laget en gruppechat for personer som skal være med på opplevelsesreisen, med den gruppen jeg skal være med. Så jeg stilte spørsmål i gruppen på facebook om ting jeg lurte på, spesielt det med hvor stor sekk man skulle ha. Bestemte meg egentlig for å ta Ospray 50L ryggsekk med på tur, men fant ut at den ble litt liten så endte tilslutt med å ta med koffert/sekken min Ospray farview 60L. Den kan både brukes som koffert og ryggsekk.

Nå er jeg klar til å dra!

(Dere får vite mer om selve turen min, opplevelser og hva jeg har lært på de neste innleggene mine om Japan, gjerne legg igjen en kommentar hvis du har spørsmål, enten her, på mail, instagram, eller på gruppen min på facebook som heter Reiser og Livet).