Roma, Italia

31.08.2023

Mamma og jeg dro til Roma i Italia, for noen år siden. Vi kan si at dette var en aktiv reise da vi i gjennomsnitt hadde minst 25 000 skritt hver eneste dag i ca. 4 dager.

Her var vi blant annet på besøk i spansketrappen, det sixtinske kapell, Leonardo DA Vinci museet, Colosseum, fontener, shoppinggater og mye mer. Dette var før spansketrappen fikk slitasje på seg og det ikke ble lov til å sitte i den lenger.

Her bodde vi sentralt, på et tre stjerners hotell. Det anbefales ikke. Rommet var helt okei, men veldig gammelt, med gamle kraner, gamle lysbryter som du vrir... Det var rett og slett litt skummelt der, spøkelseshotellet kalte vi det til slutt. Det var en gammel heis der man kunne ta opp til rommet vårt i 4.etasje, men vi valgte å gå da vi var redd den skulle stoppe. Det var som om vi var i en skrekkfilm, men nå har jo vi god fantasi også. I tillegg var det mye støy, spesielt om natta når folk kom hjem fra byen. Er nok ikke et lydisolert hotell. Rett ved hotellet lå det en restaurant, med veldig god pizza som vi spiste på rommet vårt. 

Vi var også på Colosseum, over her ser dere bildene. 

Colosseum er verdens største Amfiteater, før i tiden het det Amphitheatrum Flavium  som betyr (det flaviske amfiteater) etter keiserfamilien som fikk det bygget. Antagelig ble Colosseum som da ble navnet til nasjonalteateret fra 700 tallet oppkalt etter solguden som stod like ved (Østby, 2021). 

Vi stod i kø en god stund før vi fikk kjøpt billetter, vi dro utenom de guidede turene så vi tittet for oss selv. 

Når vi var på sightseeing i shoppinggatene kom vi tilfeldigvis over Leonardo DA Vinci museet. Her var blant annet bilder som Mona Lisa og flere av hans oppdagelser utstilt. 

Vi var også i det Sixtinske kapell som var utrolig stort! Følelsen av å aldri bli ferdig....  Det var fantastiske utskjæringer i glass, på vegger og malerier. Mye folk, trangt og litt lite sitteplasser men ellers veldig flott å gå rundt å se på alt som var der. 

Vi shoppet mye! Vi hadde to, store kofferter med god plass trodde vi...  de ble helt fulle når vi skulle dra, og i tillegg måtte vi kle på oss ekstra med klær vi ikke fikk plass til verken i kofferten eller håndbagasjen. 

I Roma  føles det som det alltid er mye folk. Lurt med gode sko, siden det er brostein over alt og en ryggsekk du kan ha med drikke og mulighet for å bære litt. Vi lærte å ta buss etterhvert, for det ble veeeldig mye gåing. 

Kilder er mine egne opplevelser, samt nettsider som forklarer stedene vi besøkte.

- Østby, Erik, 2021, Colosseum – Store norske leksikon (snl.no)