Min første soloreise,  til Amsterdam, Nederland

28.01.2023

I fjor dro jeg på min første soloreise til Amsterdam! Jeg har hatt lyst til å prøve ut hvordan det er å dra helt alene i noen år, og først da realiserte jeg den drømmen. Jeg gjorde det! 

Jeg valgte å prøve ut backpacking, selv om det bare var 5 dager. Målet mitt var å lære og pakke lite, men fornuftig. Ryggsekken jeg dro med var merket Gregory, 22L og en veske. Det var ikke mye plass til suvenirer i den, men funker bra på en kort tur.  

Jeg ville også prøve å bo på hostel, for å se hvordan det var. Jeg hadde hørt at det var lettere å møte nye mennesker og det skulle være billigere enn hotell. Prøvde ut et hostel og et to stjerners hotell. Det var to helt ulike steder. På det budsjett hotellet fikk jeg frokost inkludert i prisen fordi jeg hadde norsk pass, her var det 2 køyesenger og en enkeltseng. Vi var 3 stykker med meg på dette rommet. Det var skap vi kunne putte tingene våres i, med nøkkelkort vi kunne ta med oss. Her var det flere dusjer og doer på gangen. Bestilte hotellet, Budget Hotel Tourist Inn, gjennom https://booking.com for en natt, der kostet det 548kr.

På hostelet var det 5 køyesenger. Her var jeg heldig å starte dagen alene men på kvelden var alle sengene tatt av både gutter og jenter, var ett bad på rommet, med dusj og do. Dette rommet lå i 4 etasje og det var ingen heis. Trappene var både smale og bratte så en følte at en måtte bestige et fjell for å komme til rommet. Her var det ikke låste skap, men noen traller under sengen hvor vi måtte ha egne låser for å kunne sikre tingene våre. Dette hostellet het Hostel Warmoes, og lå sentralt og kostet ca. 2000kr for 3 netter. Bestilte hostelet gjennom hostelworld: https://www.hostellworld.com 

Var litt nervøs for flere ting blant annet å finne frem, møte andre mennesker og spise ute. Men det gikk veldig fint. Jeg spiste mat på restaurant alene, jeg fikk meg noen nye venner og dro på ulike aktiviteter. 

Jeg dro med en jeg ble kjent med på hostelworld appen til Fornøyelsesparken Efteling som da lå 2 timer unna hostelet. Vi tok alle karusellene, spøkelseshusene, og vi spiste god mat og dessert. 

Hvis dere ønsker dra dit en dag kan dere trykke på linken her: https://www.efteling.com/en/Park  (Travelers Choice, Tripadvisor, 2018).  


Jeg ble også kjent med ei gjennom facebook på fellesskapet Solo Female Travelers. Vi dro på Body Worlds, der det var ekte mennesker som var stilt ut, alt av kroppsdeler og organer, til og med et foster. Dette var en spesiell opplevelse både spennende og fascinerende.  

Hvis dere vil lese mer om utstillingen til Body Worlds, om det reiser rundt eller står stille kan dere trykke på denne linken her https://bodyworlds.nl/el/ (2020, Gunther Von Hagens). 


Gikk på sightseeing alene i Amsterdam. Jeg fant ut at det var god dessert og mat som  pannekaker, eplepai, og biff. Under sightseeingen slang jeg meg med på en gruppetur på båt med åpent tak som seilte gjennom elven Seinen. Her fikk en vite mye om historien, husene, og arkitekturen. 

Dette var en fin tur, jeg koste meg og følte meg tøff. Men jeg har lært at jeg må kanskje bestille tur litt tidligere og sjekke opp litt mer om ulike hotell/hostel før jeg bestiller.