Soloreise Roadtrip fra Norge til Sverige

29.06.2023

Bruker google maps som kartleser. GetYourGuide for å finne aktiviteter, samt google maps og booking.com

25 mai. Roadtrip til Sverige

Jeg startet med å kjøre fra Hallingby til Nordby hotell, som ligger rett ved Norby shoppingsenter på svenskegrensa. Etter å ha sjekket inn på hotellet, dro jeg på kjøpesenteret og kjøpte meg blant annet sparibs og salt lakris som jeg tok med på rommet. Jeg fikk et stort hotellrom, samt en veranda hvor man kunne sitte ute om man ønsket. Parkeringen er rett ved hotellet slik dere ser på bildet og det er gratis. Nordby hotell er 2 timer unna mitt hjemsted.

På Nordby hotell betalte jeg 1095 svenske kroner for en natt, gjennom booking.com.

På Nordby hotell så følger frokostbuffe med på kjøpet, så jeg spiste selvfølgelig egg og bacon. Det var godt!

26 mai. Aeroport museum og innsjekking på Forenom Aparthotel Gotenburg.

Turen neste dag gikk til hotellet som ligger i Gøteborg. Her skulle jeg bo 3 netter, på Hotell Forenom Aparthotel Gotenburg. På veien hit finner jeg ut at det er et flyplassmuseum så jeg kjører dit aller først, da jeg ikke kan sjekke inn på hotellet før kl. 16. Museet heter Aeroport museumet.

Det kostet 130 svenske kr for å komme inn på museet og 20 svenske kr for parkering. Altså 150 svenske kr tilsammen for hele opplevelsen. Her kjører man til en skranke og betaler der, mens man sitter i bilen, før man kjører et par meter videre til parkeringsplassen. God plass å parkere på.

Det er et underjordisk museum, da det virker som om museet er i en stor bunker. Her vises de ulike flyenes historie og hvordan de har utviklet seg. Det er fly, hellikopter, livredningsbåter, biler og mer. Det er litt om krigshistorie i selve museet i tillegg til hovedfokuset som da er fly. Det er mulig og interagere med noen deler av utstillingen. Noen fly har man lov til å sitte inne i, i tillegg til å trykke på knapper her og der slik at det kommer lyd fra noen av utstillingene. Det var også gåter man kunne løse om man ville det, men det var i hovedsak for barn. Det var også mulig for guidet tur om man ønsket dette. Jeg kom litt for sent for det, så jeg gikk og tittet alene.

Det var kafee og toalett inne i selve museet. For å komme til toalettet måtte man gå lenger innover i bunkeren, på veien kunne man interagere med et par utsillinger ved og trykke på en stor rød knapp, da var det som om de skulle ta av.  Det var utstilling inne i bunkeren og på utsiktspunktet i området. I tillegg til benker og sitteplasser her og der, både ute og inne. Alt i alt et flott museum, der man får vite mer om historien til flytransport, man får sett på ulike fly og modellfly. Det er også mulig å søke opp de ulike utstillingene på nettet, noe som er bra. Men det er nok enda bedre å være der fysisk. Det synes i hvertfall jeg.

Etter museet på vei til hotellet, skulle jeg ta en annen vei for å titte litt, isteden så rotet jeg meg bort midt i Gøteborg sentrum. Jeg brukte en hel time før jeg fant fram. Det var sykt stress når jeg holdt på, men man finner jo alltid fram til slutt så det gikk fint. Er noe man lærer av. 

På dette hotellet er det ikke nøkler, men du får tilsendt en kode på sms fra tidspunktet du kan sjekke inn, som her var kl. 16. Det var mange korridorer og rom, så litt vanskelig å finne frem inne på hotellet. Men kom meg fram tilslutt der også. Hadde rom nummer 108, tasta koden og gikk inn.

Det var et veldig stort hotellrom, med kjøleskap. Men ingen frokost, men det er restaurant på hotellet. Dette er et flyplasshotell på selve flyplassen, så er egentlig for de som skal fly har jeg funnet ut. Det er mulighet til å vaske klær, spise sammen på fellesarealet og mer her. Her er det parkeringsplass rett utenfor hotellet, men man må betale gjennom Easypark. Koster ca. 50 svenske kroner for en kveld og en dag. Hotellet bestilte jeg gjennom booking.com og kostet 2025 Svenske kr for tre netter. 


27 mai. Liseberg fornøyelsespark.

Neste dag startet jeg google maps og satte nesa mot Liseberg fornøyelsespark. Jeg hadde bestilt 2-dags billetter på forhånd, så jeg trengte bare å scanne billetten utenfor entreen og den skrev ut armband. Armbandet er billetten som man må vise frem på de fleste attraksjonene. Kjøpte en "alt i ett billett" som kostet 495kr. Kommer helt an på selve dagen du drar dit med tanke på pris.

Jeg elsker fornøyelsesparker, alt som har med fart og spenning, og nye ting å gjøre. Men helt ærlig så var det litt ensomt å dra på et slikt sted helt alene. Jeg kjørte karuseller og koste meg, men når jeg stod i køene og andre pratet sammen så følte jeg meg veldig alene. Ikke en kjempegod følelse akkurat. Men tok meg sammen og prøvde å nyte det fordet, så jeg kjøpte meg en Churro med sukker og sjokolade, god men mektig, kan deles på i hvertfall to. 

Tok en del karuseller og på den ene Valkyrie så måtte man låse vesken sin inn i et skap og betale for det ved å ta bankkortet og få kvittering, for å låse det opp igjen måtte man skanne kvitteringen. Kostet ca. 5sek for 2t. I noen karuseller kunne man ha med vesken i selve karusellen, andre hadde lommer/skap rett ved siden av karusellene hvor man la verdisakene inn i før man hentet dem på vei ut igjen. Det var mange folk og lange køer, men det gikk raskt fordet. 

Eneste som var vanskelig var når man skulle spise, da mesteparten av spiseplasser både ute og inne var opptatt. Men jeg fant meg plass til slutt, da spiste jeg en Taco tallerken. Det var også mulig å spille om gevinster der, det tok jeg meg ikke tid til i dag. Men så flere andre som bar på store gevinster av både sjokolade og bamser. 

Alt i alt en fin og spennende tur på fornøyelsespark. Litt ensomt ble det, så vil gjerne ha med meg noen neste gang. Det var pinsehelg så trodde butikkene stengte tidlig, men fant ut at heldigvis var matbutikken oppe til sent så kjøpte meg mat før jeg dro hjem til hotellet igjen. 


28 mai. Universeum og fornøyelsesparken Liseberg

Turen startet på Universeum, som da er Sveriges nasjonale vitenskapssenter. Her kan man interagere med de aller fleste utstillingene. Det er mange trapper, men det er også heis. Det er flere etasjer, en med vitenskap og matte, en med akvarium, en med amfibier og en med kroppen, i tillegg var regnskogen i midten av det hele. I regnskogen var temperaturen annerledes enn i resten av museet, det var fuktig og vått rett og slett, fordi det var tropiske fugler som fløy rundt der inne. Andre steder var det litt kaldere, så de tilpasser temperaturen til dyrene, noe som er veldig bra. Her kan man repetere gammel kunnskap, og få ny, dette museet er for absolutt alle da det er ulike opplevelser i hver etasje og hvert rom. Det er også kafe i et par etasjer, og toalett finnes i absolutt alle etasjene. Museet kostet 220kr for en student. Man måtte scanne billetten både ut og inn i området. 

Når jeg følte meg ferdig på museet dro jeg til Liseberg. Som jeg egentlig prøvde avbestille i går fordi jeg allerede hadde vært der, men det var for sent så dro dit i dag allikevel. En billett for i dag kostet 395kr. I dag var det litt mer moro og dra på fornøyelsespark.  Selvom jeg var alene så følte jeg meg ikke like ensom. Tok karuseller, prøvde vinne sjokolade på hjul, dessverre har jeg ikke flaks, vant ingenting.  Så tok jeg karuseller igjen, utfordret frykten gjorde jeg også. Det er sånn oppskyt der kaldt atmosfear, det gikk sakte oppover, var skikkelig høyt opp, tydeligvis har jeg litt høydeskrekk for kjente det skikkelig i magen, deretter ble man "droppet" ned. Det kilte i magen.

Når jeg skulle dra og hente bilen i parkeringshuset så fant jeg ikke bilen med en gang, ble litt stresset, tilslutt fant jeg ut at det var feil etasje så måtte gå ned igjen, og da fant jeg bilen. Etter det så sluttet telefonen min å funke, det sto at man måtte vente 5min, så 10, så 15. Ble skikkelig stresset for husket ikke veien utenatt, og trengte gps en og koordinatene til hotellet som var på mobilen. Så jeg måtte vente den tiden, heldigvis gikk det etter de 15 minuttene, så jeg kunne plotte inn koordinatene for så å dra til hotellet igjen. Nå verker bena og jeg er sykt sliten, liker å være aktiv når jeg er på tur, men hender jeg overdriver litt. Vil gjerne oppleve så mye som jeg kan når jeg har mulighet til det, det gjør at man kanskje blir litt ekstra sliten.


29 mai.  Nordby kjøpesenter og hjemreise.

Så var dagen kommer for hjemreise. Reiste til Nordby kjøpesenter igjen for å handle litt matvarer og brus, for så å dra hjem til familien.

Alt i alt en flott tur på universeum (vitenskapsmuseet), fornøyelsesparken Liseberg, Aeroseum (flymuseet), to ulike hotell og mer. Fikk slappet av, fikk opplevd noe, prøvd å kjøre bil i utlandet. Selvom jeg rotet meg bort omtrent hver dag, tilogmed på hotellet, men jeg fant alltid veien tilbake. Min første roadtrip fra Norge til Sverige alene, selv om jeg var litt ensom til tider så hadde jeg det veldig bra også. Kunne gjøre akkurat hva jeg ville når jeg ville det og det var det beste.