Tusenfryd!

12.07.2023

Her var jeg med bestevenninnen min Tirill til fornøyelsesparken Tusenfryd i Norge. Målet var å ta alle karusellene. Vi dro hjemmefra 8.30, men hadde litt å ordne først så vi var på Tusenfryd kl. 10.45, 15min etter åpningstid, da var parken åpen til 16. I dag den 05.06.2023 var en utrolig varm dag. Så vi smurte oss med solkrem, og drakk masse vann og brus! Allikevel vart det utrolig varmt, så varmt at det føltes som om man ble stekt av sola. Man ble litt ekstra sliten av dette også. Men alt i alt en fantastisk opplevelse. Vi gledet oss og koste oss som små barn!

Med tanke på mat og drikke så var nesten alt stengt, siden det er før sesongen begynner for fullt. Det var noen boder som solgte noe godteri og popcorn osv, og en pizzarestaurant var oppe, samt en som solgte sandwich og boller. Vi endte opp med å kjøpe sandwich og godteri.

Vi startet med Speed monster

Speed Monster, starter med å stå helt stille før den tar deg fra 0 til 90km i timen på to sekunder. Under turen er man vektløs syv ganger og henger oppned tre ganger.  Det kiler i magen, da man får mye adrenalin. Her kan man kjøpe bilde etter turen om man ønsker dette.


Huskene som vi kaller det, men som egentlig heter Sverre

Den starter med at man blir heist opp, før den går rundt og rundt, høyere og lavere, før den går ned til bakken igjen. En rolig, deilig karusell.


Loopen

Rød bane med gule vogner, og loopen åpnet i 1988, da med et annet navn. Navnet var Tornado og varte frem til 1998. Den starter med å gå sakte oppover før den går fort ned og trill rundt gjennom loopen. 


ThunderCoaster 

Den kaller vi trebergodalbanen da den er bygget av tre. Toppfart på nesten 100km i timen, droppene er veldig bratte, og man er vektløs 12 ganger. Var mye fortere enn vi husket den som, og bratt, det kilte i veldig i magen! Her kan man også kjøpe et bilde av seg selv, etter turen.


Ragnarok

En vannattraksjon med stryk, fossefall og en malstrøm. 1.3 millioner liter vann fyller elveleie, og to store pumper skyver 4.400 liter vann i sekundet. Man sitter i en av ni flåter, som tar ni personer hver. Vi var fire stykker i vår flåte, to og to som kjente hverandre. Det var utrolig varmt denne dagen, så det var deilig å få avkjølt seg litt. Selvom den var rolig så synes vi den var veldig morsom. 


Supersplash

Er en av verdens høyeste og bratteste vann-berg-og-dal-baner.  Banen er 320 meter lang, har to dropp og ender med å treffe vannet i 75km/t fra fem meters høyde.  Starter med å gå oppover før den går bratt nedover i vannet slik at vannet blir sendt mange meter av gårde. Det var gøy! 


SpinSpider (Vi glemte ta bilder av denne).

Den andre av denne typen karusell som ble bygget i verden, og går høyere og raskere enn noen attraksjon i Norge. Den går fra den ene siden til den andre, og hjulet man sitter i snurrer litt rundt. Den går 44m opp i luften på hver side, i en fart på opptil 115km i timen. Når man er på toppen sitter man halveis oppned. En konstant følelse av vektløshet. Denne var litt skummel, føltes nesten ut som om man kom til å dette ut, men man gjorde ikke det. Virket også veldig høyt når man var på toppen, men er verdt å ta denne karusellen fordet. 


Snacks pause

Potetgull, brus og popcorn! <3 Det var godt.


Så går vi til neste del, en del som er kalt DragonVille

Her finner vi Storm

Europas første Inverted Triple Launch Coaster. Her er vognene montert under skinnegangen, så man har benene hengene fritt under hele turen. Triple Launch betyr at du akselererer tre ganger i løpet av turen. Det var sånn belte kun på magen. Her startet karusellen med og gå fort og høyt framover før den gjør det samme bakover, for deretter å gå utrolig fort framover igjen, så går den oppned og hit og dit. Vi trodde vi kom til å elske denne karusellen da den hadde alt vi liker med karuseller, men vi likte den ikke. Vet ikke om det var fordi belte presset så fælt på magen, eller om den gikk litt for mange ganger rundt og opp og ned slik at det føltes ut som om alle organene byttet plass, men ble litt svimle og kvalme når vi tok denne. Vi tok den tilogmed to ganger for å sjekke om det var fordi vi var litt nervøse at vi ble litt småkvalme, men etter den andre gangen hadde vi så vondt i magen, at vi var helt ferdige resten av dagen. I denne karusellen kan man kjøpe bilde av seg selv, men aner ikke hvor i karusellen den tok bilde for går så utrolig fort.


Før vi avslutter med SpaceShot

Som vi kaller oppskytet. Her blir man skutt ut 65 meter oppover, med 5000 hestekrefter. På toppen får man en flott utsikt før man blir heist litt ned for så å bli heist litt opp igjen, før den går sakte ned igjen. Gikk sykt fort oppover, det var gøy og litt stress. Hørte jeg hater deg Elise mens vi satt der, for noen var litt ekstra nervøs, men da var det for sent å trekke seg. Det var verdt det da.

SpaceShot var den siste karusellen vi rakk og ta. Vi følte oss ikke så veldig bra etter Storm egentlig så vi tok en liten fem minutters pause før vi avsluttet med SpaceShot. Da stengte parken om ikke så lenge og vi følte oss ferdige for dagen. Alt i alt en fantastisk dag med mye adrenalin og nye utprøvinger, samt god mat og drikke, med godt selskap.